[FOTO] Parc – de la… parcare pe Valea Cernei?!

Pe aleile Parcului Vicol din staţiunea de pe Valea Cernei sunt parcate, în această perioadă, numeroase autovehicule aparţinând turiştilor cazaţi la unităţile hoteliere limitrofe parcului, devenind o problemă aproape de nerezolvat pentru autorităţile locale.

Fiind un deficit de locuri de parcare în zona Vicol, iar bordurile din parcul actual sunt mici, trec peste borduri, nu putem să asigurăm neintrarea lor pe spaţiile verzi deoarece nu avem poliţie comunitară. Poliţia rutieră nu are dreptul să acţioneze în parcul domeniu public al Primăriei! Parcul va intra într-un program de reabilitare, atunci vom lua măsurile ce se pot face ca să nu se mai intre. Aş ruga pe această cale conducătorii auto care le-au parcat să nu mai intre pe spaţiile verzi! Mai mult de atât nu pot, până la asfaltarea parcării din zonă, care urmează a fi executată!„, ne-a mărturisit Ştefan Peneşel – viceprimarul oraşului Băile Herculane.

Conducerea administraţiei locale a discutat cu administratorii unităţilor turistice din zonă, dar fără efect! „Cei care au pensiunile şi hotelul în zonă spun că turiştii sunt cazaţi la vecini! Tot vecinul e de vină! Sunt alei destul de largi, turiştii se plimbă printre maşini… Îmi cer scuze, dar nu găsesc soluţie momentan!„, ne-a declarat Ştefan Peneşel.

Paul-Sever SMADU

De același autor

Related Articles