paradaici

La Macea va avea loc, sâmbătă şi duminică, 11 şi 12 iulie, cea de a şaptea ediţie a „Festivalului părădăicilor”, manifestare devenită deja una de referinţă în calendarul de evenimente al Consiliului Judeţean Arad şi al Centrului Cultural Judeţean.

Festivalul reprezintă deja o tradiţie în calendarul cultural judeţean. Acest festival s-a consacrat nu doar prin promovarea produselor autohtone, ci şi prin crearea unor alte evenimente: spectacole folclorice, competiţii sportive, concursuri. Festivalul părădăicilor de la Macea contribuie din plin la promovarea tradiţiilor în judeţul nostru”, a afirmat Adrian Ţolea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

La fel ca şi anul trecut, festivalul va debuta sâmbătă, la ora 10.00, cu o cursă de biciclete, care are rolul de a promova mişcarea. În aceeaşi seară este programat şi un bal.

A doua zi, duminică, 12 iulie după participarea la Sfânta Liturghie, la Castelul Macea va începe pregătirea standurilor pentru deschiderea oficială, programată la ora 13.30. După vizitarea standurilor, participanţii vor avea parte de un program cultural-artistic pe toate gusturile. (Hardy Cvoica)

Sursa foto: actualitati.ro