[AUDIO]Până pe 3 februarie, Reşiţa rămâne tot în scenariul roşu. Cafenelele, cinematografele, restaurantele, sălile de spectacole şi de jocuri de noroc rămân închise!

Cel puţin până în data de 3 februarie, municipiul Reşiţa rămâne în continuare în scenariul roşu din cauza virusului SARS CoV-2 chiar dacă indicele de incidenţă la mia de locuitori pentru acest oraş a scăzut sub 3 la fel cum se menţine şi astăzi la 2,56. Aşadar, cafenelele, cinematograful, restaurantele, sălile de spectacole şi de jocuri de noroc rămân închise,cel puţin pentru încă o săptămână, a decis ieri, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în frunte cu prefectul judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu.

Da, este îmbucurător că Reşiţa a scăzut sensibil sub 3 la mia de locuitori, acel indice folosit de Institutul Naţional de Sănătate Publică. Conform hotărârii de Guvern această măsură se dispune pentru 14 zile, iar în interiorul celor 14 zile, în situaţia în care scade, la final fiecare unitate administrativ-teritorială va ieşi din măsura restrictivă.

Aşteptăm ca acest traseu de scădere în Reşiţa să continuie şi dacă se va întâmpla asta cu drag, pentru toţi cetăţenii vom lua măsura ca Reşiţa să fie scoasă din scenariul roşu. Dacă în următoarea săptămână, în data de 3 februarie-Miercuri, Reşiţa va avea incidenţa tot sub pragul de 3 la mia de locuitori va ieşi din scenariul roşu şi va intra în scenariul galben”, ne-a declarat prefectul Cristian Gâfu.

În ultimele 24 de ore, în Caraş-Severin au fost înregistrate 48 de cazuri noi de SARS CoV-2, bilanţul total al persoanelor confirmate pozitiv de la începutul pandemiei ajungând la 7.601.

La ora actuală în judeţul Caraş-Severin 6 localităţi au incidenţa de peste 3 la mia de locuitori. Pe primul loc se situează şi astăzi comuna Ocna de Fier cu 10,34 urmează comuna Ramna cu 9,98, Caraşova 3,80, Văliug 3,34, Vermeş 3,24, Glimboca 3, 14

De același autor

Related Articles