Patru cetăţeni străini identificaţi fără forme legale la Oraviţa.

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă au desfăşurat acţiuni de control împreună cu lucrători ai Inspectoratului General pentru Imigrări Caraş-Severin la un angajator care avea ca domeniu de activitate fabricarea pâinii, a prăjiturilor şi a produselor proaspete de patiserie, obiectivul principal fiind verificarea respectării prevederilor privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României.

În urma acţiunii s-a constatat că angajatorul a primit la muncă patru persoane fără ca aceştia să deţină aviz de muncă. Este vorba despre doi cetăţeni din Serbia, unul din Bosnia-Herzegovina şi un altul din Albania, aceştia având depăşite termenul legal de şedere pe teritoriul României fiind obligaţi să părăsească ţara.

Pentru neconformităţile constatate angajatorul a fost sancţionat cu amendă contravenţională de 30.000 lei, dispunându-i-se măsura să nu mai primească şi să nu încheie contracte individuale de muncă cu cetăţeni străini din ţări ce nu aparţin Uniunii Europene sau Spaţiului Economic European. (Hardy Cvoica)

Sursa foto: ziare.com