Pagube imense în urma furtunii de ieri. Autorităţile din vestul ţării cer Guvernului ajutor pentru despăgubiri!

În această dimineaţă ISU Semenic din Caraş-Severin ne-a confirmat că toate problemele produse de furtuna de ieri au fost rezolvate iar situaţia este sub control. La fel şi în judeţul Arad, la această oră nu mai există drumuri blocate sau localităţi fără curent electric.

În schimb,  în municipiul Timişoara echipele de intervenţie sunt încă pe teren. Pe unele străzi mai sunt crengi şi alte urme ale furtunii de ieri. Pentru mulţi locuitori a fost o noapte albă, atât pentru familiile victimelor, cât şi pentru cei ale căror acoperişuri au fost luate de vânt.

Vă reamintim că cele mai afectate judeţe de furtuna de ieri, sunt Timiş şi Arad. 2 persoane şi-au pierdut viaţa în Timişoara, alte trei în staţiunea Buziaş, o altă femeie a decedat în judeţul Arad, la Moneasa.

Potrivit ultimului bilanţ realizat de ISU Timiş, sunt 49 de răniţi, dintre care 7 minori. Doi copii au fost într-o stare mai gravă şi au fost operaţi de urgenţă şi acum ar fi în afara pericolului. Sute de acoperişuri au fost luate de vântul puternic, sute de arbori au fost rupţi sau scoşi din rădăcini.

În Timiş, 30 de localităţi încă sunt afectate total sau parţial de lipsa curentului electric, iar în judeţul Arad aproape 29 de mii de abonaţi din 23 de localităţiau rămas aseară fără electricitate dar între timp problemele au fost rezolvate. Autorităţile din cele două judeţe au anunţat că vor cere Guvernului ajutor pentru despăgubiri.

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles