spital DTSLa Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Drobeta Turnu Severin sunt cazuri în care câţiva pacienţi nu sunt externaţi din cauza lipsei unei locuinţe în care să trăiască.

Medicul Lidia Popescu a declarat că aceştia nu mai necesită îngrijiri medicale, dar nu pot fi lăsaţi în stradă fiindcă s-ar îmbolnăvi şi ar ajunge din nou, cu mult mai multe complicaţii, în patul de spital.

„Este o situaţie tristă, dar trebuie făcut ceva. Menţinerea unui pacient în spital înseamnă cheltuieli în plus şi conform noilor reglementări, unitatea spitalicească trebuie să justifice rata de ocupare a paturilor contractate cu finanţatorii – Casa Judeţeană pentru Asigurări de Sănătate şi Consiliul Judeţean Mehedinţi. Ceea ce facem noi este este uman, dar alte instituţii ar trebui să intervină pentru soluţionarea problemei”, a precizat Popescu.

Potrivit sursei citate, fenomenul înregistrat a fost dezbătut şi în cadrul unei şedinţe pe care medicii mehedinţeni şi liderii sindicali au avut-o cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii pentru identificarea unei soluţii, astfel încât viaţa şi sănătatea acestor categorii de pacienţi să nu fie puse în pericol.

Sursa: Agerpres

(Ildiko Szendrei)