Organizaţia Salvaţi Copiii, filiala Caraş-Severin continuă să ajute Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa cu aparatură medicală ultraperformantă pentru nou-născuţii.

În secţia de nou născuţi au ajuns două aparate medicale. Unul dintre ele este absolut necesar pentru copii născuţi prematur, este vorba de bebeluşii până la 32 de săptămâni, pe care medicii îi stabilizează şi apoi îi trimit la Timişoara. Acest aparat este extrem de util se numeşte NEO PAFF şi este un aparat de ventilaţie neinvazivă, se foloseşte în primele minute ale naşterii. În felul acesta copilul nu mai trebuie intubat, deci pur şi simplu poate fi transportat doar cu oxigen liber.

Al doilea aparat determină valoarea bilirubinei în cazul în care bebeluşii fac icter la naştere. Parteneriatul dintre Salvaţi Copii şi unitatea medicală din Reşiţa va continua. Organizaţia a adus până acum aparatură valoroasă pentru maternitate, a precizat preşedintele acestui ONG, Măriuţa Simionescu.

„Ne bucurăm de parteneriatul pe care-l avem de 4 ani cu Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa. Ma bucur că am simţit presa mereu alături de noi. Şi ce poate fi mai frumos decât să aducem această aparatură în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă şi mă bucur că putem oferi aşa un cadou copiilor din acest judeţ. Poate prin această acţiune facem şi un îndemn ca să se nască şi mai mulţi copiii, să avem populaţie şcolară mai mare pentru că suntem deficitari la acest capitol. Şi asta nu e tot, de anul viitor ne vom ocupa şi de dotarea secţiei de Pediatrie cu aparatura necesară care lipseşte aşa că proiectul nostru va continua”.

Valoarea celor două aparate medicale depăşeşte 6.500 de euro.