Orașul Moldova Nouă este în sărbătoare

Zilele orașului sunt sărbătorite cu mare fast în Clisura Dunării. Chiar dacă în primele zile locuitorii din Moldova Nouă s-au confruntat cu o furtună puternică și au înfruntat ploaia,vântul și frigul, numeroși artiști au încălzit atmosfera și i-au bucurat cu multiple recitaluri.

Primarul orașului Moldova Nouă Adrian Torma a vorbit despre această amplă sărbătoare:

”Am avut în prima zi o furtună foarte puternică, așa cum nu s-a mai confruntat Moldova Nouă de mulți ani. Suntem bucuroși că n-am avut pagube materiale și cu atât mai mult nu ne-am fi dorit să fie oameni care să aibă diferite probleme sau ceva mai grav. A reușit totuși să ne încânte Mirela Petrean, în timpul scurt înainte de a începe ploaia. În a doua zi vremea și-a mai revenit și în ciuda ploii reci ne-a încălzit sufletele Petrică Miulescu Irimică. Astăzi(luni,14 august) petrecerea continuă cu muzica populară, cea românească și cu cea sârbească, cu Andreea Voica și Mira Škorić. Mâine este ziua tineretului, astfel că pe scena din Moldova Nouă vor poposi: Sonny Flame, Oana Radu, Elena Gheorghe și CARLA’S DREAMS”, a spus Adrian Torma.

Tot marți, 15 august în orașul Moldova Nouă este așteptat să ajungă, pe cursul Dunării și hunedoreanul Avram Iancu, bibliotecarul din Petroşani care şi-a propus să străbată în înot cei 2.860 de kilometri ai fluviului.

sursa foto: Tomi Popovici

Cristina Corocan