Oraşul Anina se dezvoltă cu fonduri europene prin PNRR

Primăriile din Caraş-Severin au obţinut peste 330 de milioane de euro prin Programul Naţional de Redersare si Rezilienţă, Componenta 10 – Fondul Local.

Primăria Anina, de exemplu, a reuşit să obţină finanţare pentru 4 proiecte. Conform viceprimarului cu atributii de primar, Daniel Danu , peste 3,2 milioane de lei vor fi folosiţi pentru realizarea transportului public electric în oraş şi zonele periurbane.

Vom achiziţiona două microbuze electrice care o să fie cu staţii de încărcare. O să fie specifice pentru zona noastră, pentru că, după cum ştiţi, la Anina este zonă de munte şi atunci o să trebuiască o putere mai mare, şi atunci de acolo rezultă şi un preţ probabil mai mare decât în alte părţi,” ne-a declarat viceprimarului cu atributii de primar, Daniel Danu.

De semenea, o sumă de peste 3,8 milioane de lei va fi investită pentru un sistem de monitorizare video în oraş.

Daniel Danu: “O să fie montate în jur de 140 de camere. Ne-am gândit la acest proiect să îl accesăm pentru că, populaţia din Anina este îmbătrânită şi au fost multe cazuri de spargeri, cu violenţă. Sperăm că, oamenii ştiind că sunt monitorizaţi, să nu se mai întâmple lucrul ăsta. Pe lângă asta, am mai avut o problemă cu abandonarea câinilor fără stăpân pe raza oraşului, aduşi din alte localităţi.”

În plus, primăria a obţinut finanţare şi pentru un plan de mobilitate urbană în valoare de peste 322 de mii de lei. Însa, conform viceprimarului cu atribuţii de primar, Daniel Danu, cel mai importamt proiect îl reprezintă realizarea pistelor pentru biciclete, cu o valoare de peste 6 ,7 milioane de lei.

Daniel Danu: “Noi am gândit pista pentru biciclete în scop de agrement, scop turistic, pentru că, pe raza oraşului trece drumul naţional, pe lângă drumul naţional străzile sunt strâmte şi nu avem posibilitatea să o punem acolo, şi atunci, am gândit-o în scop turistic. O să fie aproximativ 7 km de pistă, într-o zonă foarte frumoasă unde, cei care doresc să se plimbe, se pot bucura de peisajele pe care ni le-a oferit natura”

Prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta 10 – Fondul Local, Primăria Anina a obţinut finanţare pentru patru proiecte în valoare de aproximativ 3 milioane de euro.

Cele mai citite

Related Articles