Ora Pământului a fost marcată literar, la lumina lumânărilor, la Biblioteca germană din Reşiţa, cu poeţi şi elevi

Evenimentul a fost marcat simbolic la Biblioteca Germană „Alexander Tietz“ din Reșița sâmbătă, 23 martie de la ora 20.30 la 21.30.

Ora Pământului = Earth Hour 2024, un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.

Potrivit organizatorului evenimentului, preşedintele Asociaţiei “Euroland Banat”, Andrei Szabo, sunt invitați să citească la lumina lumânărilor scriitori și iubitori de poezie din Reşiţa. Poeții reșițeni și iubitorii de poezie prezenți sunt invitați să citească câte 3 poeme din creația proprie sau din literatura universală.

Vă pot spune ceea ce organizează echipa Euroland Banat alături de Forumul Democratic German și de Biblioteca “Paul Iorgovici”: În ultimii ani am făcut într-un cadru mai restrâns o serată literară cu muzică și poezie la Biblioteca germană de pe Bulevardul Revoluției din Decembrie. Stiu însă că există de câțiva ani şi un grup de inițiativă format din tineri ceea ce este mai mult decât îmbucurător, o echipă din Liceul Traian Lalescu care sub îndrumarea celor de la WWF care coordonează mișcarea Ora Pământului la nivel mondial au organizat evenimente și sunt sigur că organizează și în acest an ceva. Așa că pe de o parte nu pot decât să invit pe fiecare să vă alăturaţi evenimentului stingândă printr-un gest simbolic lumina sâmbătă seară între douăzeci treizeci și douăzeci și unu treizeci“.

Participarea publicului este liberă.

Cele mai citite

Related Articles