Operaţiunea „Foc de artificii” s-a încheiat

controale petarde

În Caraş-Severin nu s-au înregistrat accidente grave din cauza utilizării necorespunzătoare a artificiilor. Cu toate acestea, poliţiştii au confiscat în perioada sărbătorilor de iarnă, zeci de kg de petarde şi articole pirotehnice şi au constatat peste 20 de infracţiuni. 21 de persoane sunt cercetate pentru nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice. Majoritatea dintre acestea sunt comercianţi depistaţi în urma controalelor executate de poliţişti în zona pieţelor şi a târgurilor. „În perioada 17 noiembrie 2014 – 4 ianuarie 2015, poliţiştii au efectiuat 38 de controale în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale pentru descoperirea celor care încalcă prevederile legale din acest domeniu”, se arată în comunicatul trimis de IPJ Caraș-Severin.
Poliţiştii au confiscat, în timpul celor aproape două luni de acţiuni, 67,7 kg de petarde din categoria II, 18,4 kg de articole pirotehnice de categoria II şi 4,7 kg de articole pirotehnice din categoria III.
Activităţile de verificare şi control privind deţinerea, comercializarea, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice, atât de persoanele fizice, cât şi de persoanele juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă, au fost declanşate la nivel naţional din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor – general de poliţie Petre Tobă.

Sursa foto: arhivă
(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles