Operaţiunea FOC DE ARTIFICII

Acţiunea naţională FOC DE ARTIFICII a fost lansată astăzi la nivel naţional.

Până în 6 ianuarie, polițiștii vor efectua acţiuni şi controale, atât la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi în zona pieţelor sau centrelor comerciale. Vor fi vizate persoanele fizice și juridice neautorizate, care comercializează ambulant articole pirotehnice, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin, Alina Boeru.

„Articolele pirotehnice de tip petardă, încadrate în categoria P1, apărute pe piața românească, nu sunt destinate a fi folosite în scop de divertisment, utilizarea acestora fiind permisă în cazuri deosebite, de persoanele aflate în pericol, pentru a îndepărta animalele agresive sau sălbatice, de către fermieri sau de alte categorii profesionale ce utilizează astfel de articole pirotehnice în scop tehnic.

De asemenea, persoanele juridice autorizate nu pot comercializa către alte persoane juridice autorizate decât articole pirotehnice din categoriile pentru care au fost autorizate”.

Poliţiştii mai atrag atenţia că persoanele fizice de peste 18 ani, pot deține și folosi doar articole pirotehnice din categoria F1. Restul categoriilor nu pot fi confecționate, importate, comercializate sau folosite de către persoanele fizice în scopuri de divertisment.

Cele mai citite

Related Articles