Oierii din Caraş-Severin speră într-o piaţă bună a mieilor în judeţ

Mai este aproape o lună şi jumătate până la Sfintele Paşti, iar în Banat au fost deja fătaţi mieii. Asta ar putea face ca preţul cărnii să scadă pentru că, aceştia vor creşte prea mult până de sărbători, iar când vor trebui sacrificaţi nu vor mai fi atât de fragezi. Oierii cărăşeni speră totuşi ca preţurile să nu scadă semnificativ şi să-şi poată desface marfa ca în anii trecuţi, fie direct din ferme, fie din pieţele autoizate.

Ioan Almăjan – crescător de ovine din localitatea Fizeş pentru Radio Reşiţa:

„Preţul actual este între 12 şi 13 lei, sperăm să nu scadă pentru că am văzut că se caută mielul românesc şi sperăm ca şi de Paşti să fie preţul bun şi măcar la 13 lei să rămână. Anul trecut a fost la 10 lei în viu şi la 20-25 de lei sacrificat. Am fost şi în pieţe, am dat şi la TIR. Anul acesta vom da 200 de miei la export, am discutat cu domnii care vor veni să îi ia, din 20 martie se pot livra. Cereri online nu avem momentan, pentru că suntem la început, este abia al doilea an de când ne ocupăm de creşterea oilor în număr mare şi nu avem pagină de internet. În ferma de la Fizeş creştem oi şi berbeci cu origine, ţurcană albă, bălă de şugag, oile noastre româneşti”.

Amintim că, Paştele ortodox se sărbătoreşte anul acesta în 28 aprilie, iar cel catolic cu o săptămână mai devreme, în 21 aprilie.

De același autor

Related Articles