[AUDIO/FOTO] Oficial, EMZ Hanauer a început construcţia halei de producţie din Reşiţa

Investitorul german care a anunţat toamna trecută că va ridica o hală de producţie în Parcul Industrial din Reşiţa a dat joi, 4 august, startul lucrărilor. Investiţia în valoare de 35 de milioane de lei include construirea halelor de producţie şi depozitare, clădirea administrativă, împrejmuiri şi racordare la utilităţi. Fabrica se va întinde pe o suprafaţă de aproximativ 45.000 de metri pătraţi şi va produce pentru piaţa europeană componente şi sisteme pentru produse electrocasnice.

Președintele companiei germane Thomas Hanauer si Vice-Președintele Financiar Andreas Weidmüller au sosit la Reșița pentru a inaugura începerea lucrărilor de construcție împreuna cu noul Director General român Daniel Olaru. Prima producție este planificată pentru primăvara anului 2023. Momentan, se vor construi aproxativ 4900 m² de hale noi pentru producție, depozitare și birouri, din care 3000 m² pentru zona de producție. Numărul locurilor de muncă va crește progresiv în funcție de evoluția comenzilor.

La eveniment a participat și primarul Ioan Popa, care se arată încântat de această colaborare:

Președintele companiei, Thomas Hanauer a spus că pentru începuţ la Reșița vor fi angajate în jur de 150 de persoane, dar ulterior cifra va ajunge la 500:

Chiar dacă noi reușim să obținem componentele necesare pentru produsele noastre se poate întampla ca clientii nostri să nu poată produce din cauza altor componente lipsă, deci o situație reală a vânzărilor este în prezent dificil de estimat. EMZ-Hanauer este un furnizor pentru piața mondială de electrocasnice mari.

La Reșița vor fi produse componente și sisteme pentru aparate electrocasnice precum încuietori și sisteme de blocare a ușilor, module LED și senzori, sisteme integrate și actuatoare electrice. Pe aceste segmente, EMZ este liderul pieții mondiale și furnizeaza componente și sisteme ce vor fi integrate în mașini de spălat vase, mașini de spălat rufe, uscătoare de rufe si frigidere, fabricate de importanți producători din domeniu precum Electrolux, Whirlpool, Bosch/Siemenş Miele, Liebherr, Samsung, GE și Haier”, afirmă președintele companiei, Thomas Hanauer.

Directorul General al noii fabrici din Reșița, România, este deja angajat și acționează cu succes în calitate de reprezentant local emz-Hanauer. “Colaborarea cu autoritățile locale a fost până în prezent excelentă” a declarat Daniel Olaru.

Fabrica de la Reşiţa va fi prima pe care compania o va deţine în România şi a treia din Uniunea Europeană. Emz-Hanauer GmbH mai are unităţi de producţie în Germania şi Cehia, dar şi în China, şi Mexic.

De același autor

Related Articles