Un proiect transfrontalier implementat de Consiliul Judeţean Caraş-Severin a devenit operaţional.

Turiştii pot naviga astăzi şi mâine, pe Dunăre. Cursele vor fi realizate pe ruta: Portul Moldova Veche – Baba Caia – Cetatea Golubăţ şi retur pe partea sârbească a Ostrovului.

Minicroazierele sunt realizate de S.C. Eoliana Caraş SRL, o societate comercială în cadrul căreia Consiliul Judeţean este asociat unic.

Mihai Almăjan – administratorul societăţii care implementează proiectul:

“Am zis să pornim la sfârşit de săptămână, fiind lumea mai liberă am considerat că e suficient pentru început două curse de două ore şi jumătate, acel circuit în jurul Ostrovului mai precis Portul Moldova Veche – Podul de Fier – Stânca Baba Caia cu trecere dincolo spre Cetatea Golubăţ şi retur pe partea sârbească. Sperăm să avem doritori pentru că nu putem să stăm tot aşa să se adune grupurile. Avem ceva rezervări, sfârşitul de sezon este aproape. Se pleacă (n.r. în curse) în jurul orei 11.00 şi la ora 16.00. Pentru doritori şi în cursul săptămânii, dacă se adună un grup, 50 de persoane maxim. Cu cât sunt mai mulţi vine mai ieftin. O oră de plimbare este 550 de lei, că sunt 20, 30 sau 50 de persoane. Oricând pot apela, căpitanul şi marinarul sunt în permanenţă la Pojejena la port şi pot pleca în cursă.” 

Plecările se fac de la orele 11.00 şi 16.00.

Plimbările se efectuează cu ambarcaţiunea achiziţionată de Consiliul Judeţean Caraş-Severin printr-un proiect transfrontalier. Este vorba despre catamaranul „Baziaş 1”, cu o capacitate de 50 de locuri. Proiectul prin care acesta a fost achiziţionat, în valoare de un milion de euro, a mai prevăzut cumpărarea unui ponton, amenajarea unui port turistic la Pojejena şi o serie de lucrări de dragare şi îndiguire.

Bazias croaziera 2

Pentru acest sfârşit de săptămână, plecările se fac din Portul Moldova Veche, costul unei curse este de 30 lei/ persoană, iar rezervări se pot face la telefon: 0730 557 782.

(Sebastian Dragomir)