Anchetă în derulare la Ocolul Silvic al Banatului Montan din Reşiţa, în urma mai multor sesizări privind o serie de nereguli apărute la instituţia înfiinţată în august 2018, Poliţia şi Garda Forestieră au demarat cercetările.

Mai multe email-uri false, expediate în numele lui Ghiocel Meda – șeful de ocol, sub forma unor autodenunţuri, din chiar sediul instituţiei de unul dintre angajaţi, folosindu-se de tehnica de la locul de muncă, l-au determinat să organizeze o informare de presă şi să se apere. Meda a precizat pentru Radio Reşiţa că, nu poate oferi prea multe detalii având în vedere că a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin și ancheta este în desfășurare, dar cu toate acestea şi-a vărsat oful:

Un coleg de-al nostru care îşi doreşte cu ardoare funcţia de director sau şef de ocol a fost capabil să denigreze întreaga instituţie, începând cu mine şi practic cu întregul colectiv. În decursul lunii trecute (n.r. luna mai 2019) a creat o adresă de email pe numele meu: Ghiocel Meda, de pe care a transmis la diverse instituţii ale statului cu funcţii de control un autodenunţ al meu care cuprinde o serie întreagă de fapte neadevărate respectiv acuzaţii de fraudă la nivelul instituţiei. Doar o minte bolnavă poate să facă astfel de afirmaţii. Am depus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin o plângere penală şi în acest moment se desfăşoară o anchetă. Sunt convins că organele de cercetare îşi vor face datoria şi vor lămuri acest lucru„.

Ghiocel Meda – şeful OSBM Reşiţa

Autoritățile au reacţionat prompt şi au trimis mai multe echipe de control, din partea Gărzii Forestiere Timișoara şi Poliției însă de la începutul săptămânii şi până în momentul de față nu au fost descoperite probleme, ceea ce dovedeşte că activitatea ocolului s-a desfășurat în conformitate cu legislația silvică în vigoare, a mai spus Ghiocel Meda.

Amintim că, Ocolul Silvic Banatul Montan din Reșița are în administrare 14.000 de hectare de fond forestier din care 13.800 în Caraş-Severin şi 200 în Timiş.