Oamenii cu suflet au donat astăzi sânge pentru ajutorarea bolnavilor internaţi în spitalele din Caraş-Severin!

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge a fost marcată astăzi la Centrul de Transfuzii Sanguine din Reşiţa printr-o acţiune inedită!

Primii care au trecut astăzi pragul Centrului de Transfuzii din Reşiţa au fost cei care fac parte din Liga Studenţilor din cadrul Universităţii  Eftimie Murgu din Reşiţa. Studenţii au avut un obiectiv clar să salveze cât mai multe vieţi. Nici voluntarii de la Crucea Roşie nu au lipsit. Au demonstrate din nou că sunt alături de comunitate. La această acţiune a participat şi vechea colaboratoare a Centrului de Transfuzii Reşiţa, Lili Gherle, un voluntar inimos care a organizat foarte multe campanii pentru a ajuta bolnavii care au nevoie de sânge.

Acestei iniţiative s-au alăturat şi colegii de presă de la Banat TV, Inspectoratul de Jandarmi, Parohia Gârlişte şi Biroul de Avocaturã Mircea Boboşa dar şi alţi cetăţeni care au venit să facă o faptă bună.

Spre deosebire de ultimele zile astăzi, sala de aşteptare a Centrului de Transfuzii Reşiţa a fost plină. În final, 24 de persoane au donat sânge, un număr destul de important în opinia managerului unităţii de Transfuzii, medicul Rodica Neaga.

Pe lângă cele 7 tichete de masă, ziua liberă de la serviciu, cei care au ales să doneze astăzi sânge, au primit şi o pungă cu dulciuri, sucuri şi un pix cadou cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge.

De același autor

Related Articles