Oameni MAI aproape de tine

smurd-salvare-1

O mare parte din angajaţii Ministerului Afacerilor Interne îşi petrece sărbătorile la serviciu. Poliţiştii, jandarmii, poliţiştii de frontieră sau pompieri nu pot pune lacăt pe uşile instituţiilor pe motiv de sărbătoare. În Caraş-Severin vor acţiona zilnic 300 de poliţişti pentru ca zilele de sărbătoare să fie petrecute în siguranţă, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Cecilia Dăneţ. Efectivele de ordine publică vor acţiona pentru prevenirea şi descurajarea comiterii de fapte ilegale, dar şi pentru combaterea infracţiunilor grave. Poliţiştii rutieri vor fi prezenţi în trafic, în special pe drumurile naţionale, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, pentru creşterea securităţii participanţilor la trafic.

La datorie vor fi jandarmii. Ei vor asigura climatul corespunzător de ordine şi siguranţă publică la revelionul organizat în aer liber la Reşiţa, Caransebeş şi Bocşa, dar şi în alte localităţi, afirmă Marius Săndulescu. Jandarmii vor lua parte la manifestările organizate în cele două municipii şi în oraşul Bocşa cu prilejul sărbătoririi Revelionului în aer liber. „Pentru ca bucuria sărbătorii să nu fie tulburată şi pentru prevenirea oricăror fapte care să pună în umbră acestă sărbătoare, dorim ca toţi participanţii să respecte indicaţiile organelor de ordine, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi a celor de valoare, să şi să evite conflictele de orice natură cu persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice”, a spus Săndulescu.

Anca Balint, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic”, dă asigurări că şi pompierii vor fi pe baricade.

În cazul în care apare o situaţie de urgenţă, cetăţenii pot apela numărul 112, specificând datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

(Sebastian Dragomir)

 

 

De același autor

Related Articles