O săptămână din viața Împărătesei Sissi – reflectată de BĂILE CULTURALE HERCULANE!

516

Activitățile din cadrul proiectului BĂILE CULTURALE HERCULANE continuă intens în diferite puncte ale orașului de pe Valea Cernei, iar rezultatele muncii participanților la acest proiect încep să prindă contur! Un aport direct la realizarea acestor lucrări îl au voluntarii implicați în proiect și care se dovedesc a fi un mare ajutor pentru artiștii care dau viață BĂILOR HERCULANE CULTURALE!

„În primul rând simt că – nu știu, cumva – chiar ajut stațiunea! Din punctul meu de vedere este cel mai important eveniment cultural de după Revoluție și nu exagerez! Sunt conferințe cu oameni care știu să-și facă bine treaba, au venit oameni cu renume în street-art și chiar mă bucur că pot să fac parte! Ajut oriunde e nevoie și până acum doar am ajutat la picturile artistului Ion Barbu. Iese o săptămână din viața Împărătesei Sissi, care este și o metaforă, și o fină ironie : de la stânga la dreapta, Sissi are șapte riduri, însemnând ziua de luni – pe care nu o suportă nimeni! – și la finalul săptămânii, duminică, nu mai are niciun rid! Deci, la Herculane te tratezi de toate!”, ne mărturisește Sabina Croitoru.

„În primul rând ajut artiștii și pot spune că este un privilegiu sau o onoare să-i ajutăm și să pictăm cot la cot cu ei; suntem mâinile drepte ale lor, uneori și stângi, pentru că nu ne descurcăm așa bine la început! Ajutăm la conferințe, la tot ce e nevoie și la tot ce se poate! Toată săptămâna vom fi ocupați cu conferințele, proiecțiile de film, desenele murale și la sfârșit turul de arhitectură și turul de artă! M-a atras lumea artistică dinainte să lucrez cu acești artiști, dar acum mă atrage și mai mult și cred că viața mea o să fie pe aici pe undeva… prin alt oraș, dar prin lumea artistică!”, ne spune Karina Spătaru.

Paul-Sever SMADU