O nouă tranșă de vaccin Pfizer a ajuns în România. Și cărășenii au suficient vaccin anti COVID și se pot imuniza fără programare

Peste 800 de mii de doze de vaccin de la compania Pfizer, au ajuns astăzi în ţară. Vaccinurile au fost livrate pe cale aeriană şi au sosit pe aeroporturile din Otopeni şi Cluj. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Astfel, procesul de vaccinare continuă.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

  • Centrul Național de Stocare București: 649.350 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Brașov: 58.500 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanța: 35.100 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 70.200 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iași: 70.200 doze.

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 15.841.949 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 10.376.212 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

Conform Direcţiei de Sănătate Publică, în Caraş-Severin la această oră există suficient vaccin anti COVID astfel că oamenii sunt îndemnaţi să se vaccineze, indiferent că optează pentru doza, I a II-a sau a III-a. Cărăşenii nu mai au mnevoie de programare se pot prezenta la cele 13 centre fixe din judeţ doar cu buletinul. Vaccinarea rămâne cea mai importantă si sigură metodă pentru oprirea pandemiei.

De același autor

Related Articles