O nouă tranșă de vaccin antigripal a ajuns în Caraș-Severin. Medicii încep imunizarea persoanelor cu risc de îmbolnăvire

O nouă tranșă de vaccin antigripal a ajuns de la Ministerul Sănătății la Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin. O cantitate importantă dintre cele 6.254 de doze va fi distribuită medicilor de familie care au deja liste interminabile cu pacienții vulnerabili, dar şi cadrelor din structurile de ordine şi apărare publică ale Ministerului de Interne şi Ministerului Apărării Naţionale.

Vă reamintim că în prima tranşă DSP Caraș-Severin a primit 4.080 de doze de vaccin antigripal ce au fost destinate cadrelor medicale din linia întâi în lupta cu noul coronaviru.Următoarea tranșă de vaccin antigripal va ajunge de la Ministerul Sănătății în județul Caraș-Severin la începutul lunii noiembrie.

Direcția de Sănătate Publică din Caraș-Severin prin intermediul purtătorului de cuvânt Daniel Botgros, îndeamnă cetățenii să se imunizeze.

Vor fi imunizate cu prioritate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special bolile respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, precum și gravide, conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății și a Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor.

Campania se va derula prin cabinetele medicilor de familie și în unități sanitare cu paturi. Având în vedere situația actuală epidemiologică, Ministerul Sănătății recomandă populației care nu intră în categoria de risc ridicat de îmbolnăvire să achiziționeze vaccinul în vederea imunizării. De asemenea, ministerul de resort solicită unităților farmaceutice să se aprovizioneze din timp cu vaccin gripal, dar din păcate acest vaccin lipsește cu desăvârșire din farmacii și aici sute de pacienți așteaptă pe o listă foarte lungă achiziționarea vaccinul antigripal.

Direcţia de Sănătate Publică a solicitat Ministerului Sănătăţii aproximativ 37.000 de doze, conform cartografierii populaţiei.

De același autor

Related Articles