O nouă tranşă de vaccin antigripal a ajuns de la Ministerul Sănătăţii la Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin. Este vorba despre 6.360 de doze care vor fi trimise medicilor de familie pentru continuarea procesului de imunizare.

În acest an, cetăţenii sunt dornici să se vaccineze de teamă să nu facă şi gripă şi COVID-19 în acelasi timp, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros, astfel că cererea pentru acest vaccin este mare. Medicii de familie au încă din vară liste interminabile cu pacienţii din categoriile vulnerabile care aşteaptă cu nerăbdare să fie imunizaţi.

La Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin a sosit şi vaccinul vaxigrip, destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni-5 ani. Cele 850 de doze vor fi distribuite medicilor de familie din judeţ. Acest vaccin va fi administrat în special copiilor care prezintă un risc crescut de complicaţii determinate de gripă în funcţie şi de istoricul medical.

Vă reamintim că în prima tranşă DSP Caraș-Severin a primit 4.080 de doze de vaccin antigripal ce au fost destinate cadrelor medicale din linia întâi în lupta cu noul coronaviru.Următoarea tranșă de vaccin antigripal de 6.254 de doze a ajuns de la Ministerul Sănătății în județul Caraș-Severin la finalul lunii octombrie.

Campania de vaccinare se derulează în cabinetele medicilor de familie și în unitățile sanitare cu paturi. Având în vedere situația actuală epidemiologică, Ministerul Sănătății recomandă populației care nu intră în categoria de risc ridicat de îmbolnăvire să achiziționeze vaccinul în vederea imunizării. De asemenea, ministerul de resort solicită unităților farmaceutice să se aprovizioneze din timp cu vaccin gripal, dar din păcate acest vaccin lipsește cu desăvârșire din farmacii și aici sute de pacienți așteaptă pe o listă foarte lungă achiziționarea vaccinul antigripal.

Direcţia de Sănătate Publică a solicitat Ministerului Sănătăţii aproximativ 37.000 de doze, conform cartografierii populaţiei.