În Caraş-Severin la spitalele din Reşiţa şi Oţelu Roşu cadrele medicale primesc astăzi a 2-a doză de vaccin anti SARS CoV-2 pentru că o nouă tranşă de vaccin a ajuns în această dimineaţă în judeţul nostru. Este vorba despre 468 de doze. Dintre acestea 396 au ajuns la Spitalul Judeţean din Reşiţa şi 72 la Spitalul Orăşenesc Oţelu Roşu.

Imunizarea cadrelor medicale se desfăşoară fără probleme, ne-a transmis Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa a început rapelul pentru prima etapă de vaccinare anti COVID de la prima oră a dimineţii. Purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Roxana Bălan ne oferă mai multe detalii:

În această dimineaţă a început rapelul pentru prima etapă de vaccinare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa. Vorbim, aşadar, despre imunizarea personalului medical  şi auxiliar sanitar cu cea de-a doua doză de vaccin anti Covid-19.

Pentru primele trei zile de vaccinare s-au primit, de la Direcţia de Sănătate Publică Caraş-Severin, un număr de 396 de doze de vaccin, urmând ca pe lângă cele 1.065 de persoane vaccinate în prima etapă să fie imunizate acum şi cele care, din diverse motive, nu au putut fi imunizate cu prima doză, iar aici ne referim la persoanele care fie prezentau simptome de Covid, fie se aflau în perioada de refacere post Covid.

De asemenea, vor mai fi vaccinaţi în această etapă şi pacienţii aflaţi în evidenţa centrelor de dializă din municipiul Reşiţa„.

Procesul de imunizare la Spitalul Judeţean Reşiţa se desfăşoară fără probleme. Până la această oră, nu au fost semnalate reacţii adverse.