O nouă carte-album pentru Banatul montan

coperta fata album fotografie

În urma succesului înregistrat la apariţia cărţilor-album editate în ultimii ani de către Forumul Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin, organizația reprezentativă a etniei germane din sud-vestul țării a continuat cu un nou volum, de data aceasta dedicat istoriei fotografiei în Banatul montan, din perioada 1860 – 1910.

Cartea-album bilingvă româno-germană „Un ținut redescoperit prin imagine. Fotografia în Banatul Montan între 1860 și 1910 / Ein durch Bilder wiederentdecktes Gebiet. Die Fotografie im Banater Bergland in der Zeitspanne 1860 – 1910”, avându-l ca autor pe timișoreanul Cristian Graure, apare cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Relaţii Interetnice de pe lângă Guvernul României în cadrul proiectului inițiat de către Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin sub numele de „Etnic 2015” în cadrul axei 1: cunoașterea și punerea în valoare a patrimoniului cultural material și imaterial al minorităților naționale.

Cartea-album va apărea în aceste zile, urmând a fi lansată atât la Reșița, cât şi la Timișoara, ea fiind cea de a 66-a apariţie editorială a Forumului Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles