O mie de fazani au fost eliberaţi în fondurile de vânătoare din Caraş-Severin

Mai multe fonduri de vânătoare din Caraş-Severin au fost populate recent cu fazani.

Peste o mie de exemplare au fost eliberate în teren de angajaţii Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi, în fondurile Bocşa, Berzovia, Oraviţa şi Reşiţa. Popularea cu fazani a fost necesară pentru menţinerea şi creşterea efectivelor la această specie de vânat, a declarat Mircea Ciobanu, directorul asociaţiei.

Fazanul provine din Asia Centrală şi regiunea de sud din Caucaz. În prezent se cunosc aproximativ 30 de rase, toate fiind păsări active ziua, trăind în câmpuri cu terenuri cultivate, iar noaptea se retrag în păduri dormind în arbori. Fazanul întâlnit în Europa, este cu certitudine un metis rezultat din încrucişarea mai multor subspecii sălbatice originare din Asia. Acesta există pe teritoriul ţării noastre de pe timpul romanilor.

Fazanul preferă pâlcurile mici de pădure cu mult desiş, crângurile, stufărişurile, mai ales dacă în apropiere există şi o sursă de apă, dar şi câmpurile agricole rămase pârloagă. În aceste biotopuri fazanul se localizează, ce precădere, pentru condiţiile bune de adăpost, înmulţire şi hrană. Sursa: facebook wild caras-severin

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles