O locomotivă a deraiat de pe calea ferată Simeria – Petroşani

Un accident feroviar a avut loc pe calea ferată Simeria – Petroşani. O locomotivă a deraiat, joi, 26 mai, pe magistrala de cale ferată Simeria – Petroşani, între haltele Băniţa şi Merişor.  

La faţa locului au intervenit pompierii, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD. Din primele informaţii, mecanicul locomotivei a fost rănit. El a fost transportat la spitalul din Petroşani”, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara. Traficul este blocat pe ambele linii.

Pe sectorulul Merişor – Băniţa, în 2017, a avut loc unul dintre cele mai grave accidente feroviare din judeţul Hunedoara. Atunci, un marfar cu 16 vagoane a deraiat, iar ambii mecanici de tren au murit.

Linia ferată Simeria – Petroşani a fost construită în 1870, iar cele mai recente reparaţii capitale au avut loc între anii 1976 şi 1988. Tronsonul feroviar suportă anual peste 5.000 de milioane de tone pe kilometru, iar în zona Merişor – Crivadia, unde declivitatea căii ferate şi curbele sunt mai accentuate, tronsonul este degradat. În unele locuri, elementele suprastructurii căii (şine, traverse, materialul mărunt şi prisma căii) au rămas la un grad avansat de uzură, iar şinele prezintă uzuri verticale şi laterale în curbe, la limita maximă admisă de reglementările specifice în vigoare, se arată în documentaţia unui proiect de reparaţii capitale pe sectorul Crivadia – Merişor. În ultimii ani, în mai multe puncte au avut loc reparaţii, însă limitele de viteză ale trenurilor au rămas reduse.

Foto: ISU Hunedoara

De același autor

Related Articles