[EXCLUSIV] [FOTO-VIDEO] Banatul de Munte pe harta orologeră a lumii: După Cascada Bigăr, o nouă locaţie din Caraş-Severin cucereşte lumea

Un român lansează ceasul inspirat de Lacul Dracului din Cheile Nerei şi promovează la nivel mondial turismul din România şi frumuseţile Banatului de Munte, după Cascada Bigăr, alt obiectiv turistic de interes din Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa.

Reporterul Radio Reşiţa, Hardy Cvoica a urmărit acest subiect şi consemnează un interviu în exclusivitate cu Andrei (Andy) Bica:

Producătorul de ceasuri Peren, fondat de românul Andy Bica, a lansat o campanie, pentru realizarea unui ceas pentru scufundări în ediție limitată, inspirat de Lacul Dracului din Cheile Nerei.

Ceasul se remarcă prin simplitate şi prin marginile din metal. Cadranul său pe care scrie Peren Transylvania se poate roti, iar limbile şi indicatorii numerici sunt luminaţi noaptea.

Peren Nera este primul ceas automat rezistent la apă, lansat de firma cu sediul în Elveția. Dispozitivul va fi produs într-o serie limitată de 200 de unități, iar pe cadranul său scrie Peren Transylvania. Este cel de-al doilea ceas produs de firma elveţiană, inspirat după obiective turistice istorice din România, precum reşedinţa legendarului Vlad Dracul.

PEREN NERA

Swiss Made

Diameter: 39mm

Height: 13.50mm

Lug to Lug: 48.80mm

Case: Three tone 316L Stainless Steel – sandblasted / brushed / polished

Bezel: Black PVD coated trapezoid – Black polished indexes

Functions: Rotating uni-directional 60 clicks

Caseback: Display back

Movement: Automatic ETA 2824-2 Swiss Made

Functions: Hour/Minute/Second, date at 3H

Power reserve: 40 Hours

Crystal: Scratch resistant domed Sapphire

Dial: Metal with applied indexes, Nera blue color

Hands: Brass, white

Lume: BGW9 Superluminova on dial and hands

Strap: 20mm Genuine Leather, steel buckle

Water resistance: 200M/2ATM

Limited Edition: 200 pieces

Consecutive numberring on the caseback

Warranty: 24 Months

Brandul Peren s-a născut în orașul Biel/ Bienne, recunoscut drept capitala mondială a orologeriei. Toate ceasurile ce poartă această marcă reprezintă perenitatea României, sunt produse în Elveția, iar designul și logistica sunt asigurate de tehnicienii de la Fashiontime. Membrii echipei Peren sunt instruiți în arta orologeră elvețiană și fac stagii de pregătire la companii importante din Țara Cantoanelor.

Peren a luat ființă odată cu deschiderea unor noi orizonturi și a apărut din dorința de a oferi posibilitatea asocierii caracterului fiecăruia cu un obiect perpetuu, făcut din pură pasiune. Ceasurile produse sub brandul Peren respectă întocmai rigurozitatea și calitatea elvețiană, ridicată la rang de artă, și sunt în concordanță cu normele Federației Orologere din Elveția”, explică Andrei (Andy) Bica.

Andy lucrează în Elveția, la Rama Swiss Watch, și se ocupă de zona tehnică. Ideea de a lansa un ceas nu i-a venit de pe o zi pe alta. S-a format în Elveția și a lucrat la branduri celebre de ceasuri, iar la revenirea în România a decis să dea comunității ceea ce a învățat. De la o vârstă fragedă, a dezvoltat o pasiune pentru obiectele artizanale și pentru instrumentele de zbor. La zece ani, a dezasamblat primul ceas mecanic. Era al tatălui său, care avea o întreagă colecție. „Principalul motiv pentru care am decis să lansez un nou brand de ceasuri, în această industrie suprasaturată, este că vreau să împărtășesc viziunea mea cu întreaga lume, să arăt care poate fi diferența dintre un produs de calitate supraevaluat și unul accesibil. Pentru că asamblăm manual toate piesele, în atelierele noastre, avem controlul deplin asupra calității și distribuției”, explică Andy, într-un interviu acordat publicației Gracious Watch.

Pentru modelul inspirat din Lacul Dracului, Peren a căutat finanțare pe Kickstarter. Până acum, strânsese aproape 23.000 de franci elvețieni, deși Andy își propusese să adune 15.000. Conform antreprenorului, Peren a vândut până acum 700 de ceasuri din celelalte modele. Ceasurile sunt comercializate exclusiv online.

Pe site-ul Peren Watches, cel mai ieftin model costă 200 de franci elvețieni, iar cel mai scump – 455, însă poate fi cumpărat în această perioadă cu un preț redus la 350 de franci elvețieni iar modelele sunt foarte căutate pe piaţa americană.

Amintim că, Lacul Dracului este cea mai mare acumulare carstică naturală din România şi se află în Parcul Natural Cheile Nerei-Beuşniţa, Munţii Locvei, judeţul Caraş-Severin. Iniţial a fost un lac subteran, care a ieşit la suprafaţă în urma prăbuşirii unei părţi din tavanul peşterii în care se află. Are 700 de metri pătraţi şi o adâncime de aproximativ 12 metri. Numele i se trage de la o legendă locală, consemnată de culegătorul german de folclor Alexander Tietz, conform căreia Satana s-ar fi aruncat în apele lacului după ce a pierdut un rămăşag cu un cioban de pe acele meleaguri.

Sursa: angajatorulmeu.ro

Surse foto/ video: observator.tv; Andy Bica

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles