hotii_de_apartamente_se_plang

Poliţiştii caută trei suspecţi care au sustras din locuinţa unei bătrâne de 83 de ani, o importantă sumă de bani. Cele trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, au pătruns aseară în casa octogenerei din Brad sub un pretext fictiv, declară purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara, subcomisar Bogdan Niţu: „în jurul orei 20:00, la domiciliul părţii vătămate s-au prezentat două persoane de sex masculin şi una de sex feminin, care au afirmat că doresc să cumpere ouă şi i-au înmânat femeii o bancnotă de 200 lei. Partea vătămată a intrat într-una din camere pentru a schimba bancnota, lăsând pe masă, la vedere, o pungă în care deţinea o sumă mare de bani. Una dintre cele trei persoane i-a cerut femeii să o conducă la grupul sanitar, timp în care celelalte două au luat din pungă 8.400 lei, după care cei trei au plecat în grabă cu un autoturism în direcţia DN 76”.

Pe numele celor trei a fostîntocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt, iar poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea suspecţilor.

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă să:

  • nu ţineţi în locuinţă sume mari de bani sau bijuterii şi să nu furnizaţi informaţii către vecini, prieteni, cunoștințe, rude etc., despre sumele de bani pe care le deţineţi.
  • la intrarea în casa scărilor (la blocuri sau clădiri unde sunt mai mulți locatari) este recomandată montarea unei instalații cu interfon care limitează accesul persoanelor necunoscute;
  • nu permiteţi accesul în locuinţă persoanelor necunoscute care pretind că sunt reprezentante ale unor instituţii furnizoare de utilităţi sau servicii publice ori o vânzătorilor ambulanţi, dacă nu aveţi garanţia identităţii acestora;
  • Dacă aveţi suspiciuni cu privire la prezenţa ori intenţia infracţională a unor persoane suspecte în zona în care locuiţi, nu ezitaţi să apelaţi numărul unic de urgenţă 112.

(Sebastian Dragomir)

Sursa foto:www.timesnewroman.ro