Numărul cererilor pentru ajutoarele de încălzire a locuinţei s-a înjumătăţit

132

Și în acest an persoanele cu venituri mici pot beneficia de ajutoare de încălzire, oferite pe durata sezonului rece. La Reşiţa, numărul cererilor la subvenţiile pentru încălzirea locuinţei cu gaz, lemne sau energie electrică, s-a înjumătăţit faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Conform lui Cosmin Enuică – şeful Serviciului de Asistenţă Socială din Primăria oraşului, la începutul perioadei din toamna trecută, au fost depuse 346 de cereri, iar anul acesta puţin peste 170. Cauza: majorarea veniturilor din salarii şi pensii şi a plafonului de încadrare care a rămas acelaşi, adică tot de 615 lei pe membru de familie.

Cosmin Enuică a mai spus pentru Radio Reşiţa că, persoanele sau familiile care se încadrează la subvenţiile pentru încălzirea locuinţei pot depune cererile de la fiecare întâi al lunii până în martie 2019.

Amintim că, pot beneficia de ajutoare pentru încălzirea locuinței familiile și persoanele singure ale căror venituri nete lunare pe membru de familie nu depășeșsc suma de 615 lei. Cererea de acordarea a acestui sprijin trebuie să fie însoțită de actele necesare, inclusiv ultima factură de gaz, sau electricitate, acolo unde încălzirea locuințelor se face cu astfel de combustibili.

(Hardy Cvoica)