Număr mare de cereri depuse la Casa Judeţeană de Pensii din Caraş-Severin pentru biletele de tratament. La această concluzie a ajuns astăzi Dorin Brăilă, directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii din Caraş-Severin în cadrul şedinţei de dialog sociol. De la începutul anului au fost înregistrate 2.426 de cereri. Din păcate, mult prea multe deoarece pentru seriile I-VI au fost alocate doar 192 bilete, fiind vândute toate până în prezent.

Tichetele de tratament balnear s-au acordat în conformitate cu ordinea de ierarhizare a cererilor, în limita locurilor repartizate pe serii,în funcţie de stabilirea unui punctaj. Biletul repartizat poate fi eliberat următorului solicitant în funcţie de punctajul obţinut şi de opţiunea acestuia, biletul fiind considerat disponibil, cu 7 zile înainte de începerea seriei.

Cererile se completează numai pe formularul aprobat, însoţite de actele justificative medicale, cuponul de pensie şi/sau hotărârea de aplicare a unor legi speciale, urmând a se depune la sediul C.J.P. C-S din Municipiul Reşiţa, str. Traian Lalescu nr. 27, jud. Caraş-Severin, fie personal, fie prin poştă, fax, e-mail, cu cel puţin 30 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicită biletul, prin cerere solicitantul putând opta pentru cel mult trei staţiuni. Biletele nevândute pot fi valorificate până în momentul începerii sejurului. Durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile, iar a tratamentului balnear este de 12 zile.

Biletele de tratament balnear se acordă în conformitate cu ordinea de ierarhizare a cererilor, în limita locurilor repartizate pe serii, staţiuni şi unităţi de cazare, în funcţie de stabilirea unui punctaj, ţinându-se cont de criteriile specifice.

Biletul repartizat poate fi eliberat următorului solicitant în funcţie de punctajul obţinut şi de opţiunea acestuia, sau altui solicitant fără punctaj, biletul fiind considerat disponibil, cu 7 zile înainte de începerea seriei. Cu cel puţin 5 zile înainte de plecarea în staţiune, numărul de bilete de tratament balnear nevalorificate, pe serii şi staţiuni, precum și solicitările de suplimentări, se comunică CNPP de către C.J.P. C-S.

Lista cu beneficiarii repartizaţi se poate găsi pe site-ul cjpcaras.ro sau la sediul Casei de Pensii din judeţ.