[AUDIO-FOTO] Nu vrea nimeni să gestioneze gunoiul cărăşenilor! De ce?

Serviciile de operare a Centrului de management integrat al deşeurilor şi a staţiilor de transfer din Caraș-Severin sunt scoase din nou la licitație. În condițiile în care nu sunt ofertanți, Consiliul județean a coborât ștacheta de participare.

La prima licitaţie nu s-a prezentat niciun ofertant pentru colectarea şi transportul deşeurilor în unele zone din judeţ, iar asta a presupus recalibrarea şi regândirea criteriilor de atribuire. De exemplu, nu se mai cer studii superioare pentru responsabilii zonali, iar autospecialele folosite la transport nu trebuie să fie neapărat noi, explică vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ilie Iova.

„Pentru delegarea activităţii de operare a Centrului de la Lupac şi a staţiilor de transfer am primit o serie de cereri de clarificare. Trebuie reluate procedurile de licitaţie”.

Se speră ca ofertele să fie mai consistente de această dată, cu atât mai mult cu cât gestionarea deşeurilor este un proces complex care afectează România, spune comisarul Gărzii de Mediu Caraş-Severin, Gheorghe Muntean.

„Ţara noastră se află în procedură de infrigement care are mai multe etape. Asta nu înseamnă că mâine o să primim amendă. Se stabileşte dacă s-au parcurs toţi paşii, cine a greşit, cine nu a greşit.”

Dacă următoarea licitaţie nu va avea succes, autorităţile judeţene riscă să finalizeze deponeul de la Lupac şi să nu aibă operatori care să se ocupe de colectarea şi transportul deşeurilor.

Citește și: http://radioresita.ro/160707/in-caras-severin-nu-se-gaseste-niciun-operator-de-colectare-si-depozitare-a-deseurilor

(Sebastian Dragomir)

 

De același autor

Related Articles