Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie. ploile vor predomina în următoarele două săptămâni la nivelul întregii ţări şi doar cu mici excepţii vor exista intervale în care valorile de temperatură vor ajunge spre 15-16 grade, pe timpul zilei.

În Banat, în prima săptămână, regimul termic nu va avea variaţii semnificative, astfel încât temperaturile diurne se vor situa, în medie, în jurul a 12 grade, iar cele nocturne se vor încadra, în general, între un grad şi 3 grade. În intervalul 18 – 20 martie valorile de temperatură vor creşte spre o medie de 15 – 16 grade ziua şi aproximativ 5 grade noaptea, valori în jurul cărora se vor menţine până pe 24 martie. În ultimele zile ale prognozei, se va manifesta o tendinţă de uşoară răcire, iar mediile termice vor scădea cu două-trei grade. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată la începutul primei săptămâni de prognoză şi, din nou, în intervalul 19 – 25 martie.

Pentru zona Crişanei, până în 17 martie, media regională a temperaturilor diurne se va menţine relativ constantă, în jurul unei valori de 11 grade. Ulterior, regimul termic va marca o creştere, iar media maximelor va fi de 14 – 15 grade în intervalul 18 – 23 martie, pentru ca, în ultimele zile ale celor două săptămâni de prognoză, să scadă din nou spre aproximativ 12 grade. Temperaturile nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare, caracterizată printr-o medie de zero – un grad, până pe 18 martie, apoi vor creşte spre aproximativ 4 grade în intervalul 20 – 24 martie şi la finalul intervalului de prognoză vor scădea uşor, cu unu – două grade. În prima săptămână a intervalului de prognoză, doar la început va ploua slab, după care probabilitatea pentru precipitaţii va deveni redusă. În a doua săptămână se vor semnala zilnic ploi pe arii relativ extinse.