Primăria Moldova Nouă a renunţat la contractul cu firma de salubritate deoarece nu este de acord cu o nouă majorare a tarifului.

Astfel că de la 1 aprilie, administraţia locală va internaliza serviciul.

„Îmi doresc ca Moldova Nouă să devină cel mai curat oraş din Banat şi de ce nu din România. Acest deziderat nu îl pot duce la îndeplinire singur… ci doar împreună cu dumneavoastră. Încet ne apropiem de momentul în care vom internaliza serviciul de salubritate la începutul lunii aprilie.”

Primarul Adrian Torma spune că în primă fază vor fi montate containere pentru colectarea selectivă a deşeurilor în Oraşul Nou, iar ulterior în toate cartierele. Edilul a mai precizat că toţi locuitorii vor primi gratuit pubele.

„Vom încerca montarea de containere camuflate în căsuţe, ca şi cele din imagine, în Oraşul Nou, în primă fază, ulterior în toate punctele de colectare din oraş. Vom proteja zona de colectare împotriva vântului, vizitelor câinilor fara stăpân, cetăţenilor curioşi de conţinutul containerelor creeând un aspect plăcut ochiului. Vom monitoriza punctele de depozitare prin montarea de camere video pentru a identifica persoanele… mai puţin civilizate.”

(Mirabela Afronie)