Spune NU drogurilor! Colorează-ți viața altfel!

3730

Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere, Antidrog Caraş-Severin, organizează, astăzi, o serie de activităţi specifice, de informare, conştientizare şi educare a populaţiei cu privire la problematica drogurilor în România, pentru marcarea Zilei Internaţionale Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri.

Specialiştii antidrog invită publicul să se alăture acestui demers, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la riscurile şi consecinţele nocive ale consumului şi traficului de stupefiante.

În acest context, astăzi, începând cu ora 12.00, în Parcul Teiuş din municipiul Caransebeş, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Caraş-Severin, în parteneriat cu Primăria Municipiului Caransebeş, Organizaţia Pentru Strategii Şi Programe De Dezvoltare Caransebeş, Poliţia Municipiului Caransebeş, Asociaţia Sim.Tim La Fel Caransebeş, Asociaţia Impact Vox, Caransebeş, va desfăşura următoarele activităţi cu tematică antidrog:

  • Conferinţă de presă susţinută de coordonatorul CPECA Caraş-Severin, subcomisar de poliţie Sorin ANDRIŢOI, în vederea marcării Zilei Internaţionale Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri.
  • Organizarea în parc a unui stand realizat de CPECA Caraş-Severin, pentru distribuirea de materiale de informare cu tematică antidrog şi promovarea evenimentului.
  • Realizarea de activităţi de informare şi promovare a evenimentului, cu mesaje antidrog şi dezbateri pe teme corelate cu uzul, abuzul şi traficul de droguri – echipe mobile formate din specialişti şi voluntari antidrog.
  • Organizarea unei activităţi tip ,, flashmob”, ce se va finaliza cu mesajul UNODC şi mesajul campaniei naţionale ,,Colorează- ţi viaţa…altfel!”
  • Organizarea unui poligon auto în parcarea din Parcul Teiuş, unde conducători auto sau elevi ai şcolilor de şoferi pot testa la volanul unui autoturism prevăzut cu dublă comandă şi copilotat de instructor auto, ochelari care simulează vizual efectele consumului de alcool şi droguri, pe un traseu organizat şi supravegheat de lucrători din cadrul poliţiei rutiere, activitate care marchează finalul proiectului „Conduită Rutieră ANTIDROG!”, sub sloganul „Fără riscuri! Alege viaţa!
  • Organizarea altor activităţi de impact pentru marcarea Zilei internaţionale Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, respectiv ateliere de lucru pentru copii, desene pe asfalt, jocuri interactive, activităţi sportive.

 

***

Începând din 1987, în fiecare an, în data de 26 iunie, la nivelul tuturor ţărilor membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) se marchează Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, ca expresie a determinării ONU de a consolida acţiunile şi cooperarea la nivelul statelor membre, pentru atingerea obiectivului de a avea o societate internaţională fără consum abuziv de droguri.

An de an, Oficiul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC) este promotorul campaniei internaţionale de sensibilizare privind provocarea majoră pe care drogurile ilicite o reprezintă pentru societate în ansamblu şi încurajează derularea, în lumea întreagă, a cât mai multor activităţi de atenţionare cu privire la acest fenomen.

Tema UNODC pentru Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri de anul acesta are ca mesaj: „Întâi ASCULTĂ! Ascultându-i pe copii şi tineri, realizezi un prim pas pentru a-i creşte sănătos şi în siguranţă”.

 

 

CENTRUL DE PREVENIRE, EVALUARE ŞI CONSILIERE

ANTIDROG CARAŞ-SEVERIN