parc intim

Ruperea florilor din locurile publice precum şi cosirea ierbii în zonele verzi şi parcuri fără aprobarea Primăriei municipiului Reşiţa se sancționează cu amendă cuprinsă între 500 – 2500 lei. Această sancţiune au simţit-o pe pielea lor mai mulţi pensionari din municipiu care au decis să-şi înfrumuseţeze balcoanele cu flori sustrase din parcurile reşiţene. Ei au fost surprinşi de camerele de luat vederi amplasate pe raza oraşului şi au fost amendaţi de poliţiştii locali din cadrul Biroului Ordine Publică.

În data de 17.06.2015, în jurul orelor 07:40, numitul D. Miron în vârstă de 64 de ani, cu domiciliul în municipiul Reşiţa, a fost surprins de camerele de supraveghere amplasate în Parcul Copilului din zona Intim rupând flori din rondouri. A avut însă ghinion pentru că la întoarcerea în parc, în jurul orelor 10:20, poliţiştii locali din cadrul Biroului Ordine Publică al Direcţiei Poliţia Locală a municipiului Reşiţa, l-au surprins pe contravenientul care probabil a vrut să demonstreze agenţilor că poate smulge florile în voie. Bărbatul a dat relaţii false privind stabilirea identităţii sale, refuzând să se legitimeze a fost condus la sediul Poliţiei Locale Reşiţa unde pentru faptele sale i s-au aplicat sancţiuni cu amendă contravenţională în valoare de 500 de lei pentru încălcarea prevederilor H.C.L. a municipiului Reşiţa nr.69/2014 privind stabilirea unor măsuri necesare pentru buna gospodărire a municipiului Reşiţa şi stabilirea amenzii de 200 de lei pentru încălcarea prevederilor art. 2 pct. 31 din Legea nr. 61/1991, republicată pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

În aceeaşi dimineaţă, poliţiştii locali au constatat vandalizate trei ghivece de flori pe podul din zona Intim, iar la verificările efectuate la domiciliul numitului D. Miron, au fost găsite specii de flori similare celor sădite în rondourile şi jardinierele cu flori.

În data de 18.06.2015, la ora 09:40 a fost surprins în flgrant în timp ce rupea flori din rondoul amenajat în centrul Parcului Copilului din zona Intim, numitul G. Vasile în vârstă de 50 de ani, cu domiciliul în Reşiţa. A fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 500 de lei conform HCL nr.69/2014.

Tot cu sancţiune în valoare de 500 de lei s-a ales şi numitul R. Vasile-Ioan din municipiul Reşiţa cu vârsta de 62 de ani, care în aceeaşi dată, la orele 11:40 a fost depistat în timp ce rupea trandafiri în acelaşi parc.

(Sebastian Dragomir)