Nu conduceţi cu alcool la bord!

politiaaa

Poliţiştii rutieri din Caraş-Severin sunt prezenţi şi astăzi la datorie, întrucât experienţa anilor trecuţi a arătat că în zilele de sărbătoare creşte numărul şoferilor care urcă la volan după ce au consumat alcool. Autospecialelele echipate cu radare vor fi prezente pe drumurile cu risc ridicat de producere a accidentelor şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei, prevenirii accidentelor rutiere şi ambuteiajelor. Sebastian Dragomir a descutat despre acest subiect cu purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, Ancuţa Cărbunaru:

Poliţiştii rutieri fac recomandări:

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi politeţea rutieră!

Oboseala la volan este extrem de periculoasă. Este de ajuns o singură fracţiune de secundă, moment în care pot apărea aţipirea şi, implicit, pierderea controluluivehiculului. Odihniţi-vă până la refacerea totală a capacităţilor psiho – motorii necesare conducerii în siguranţă. (Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles