Noul terminal al Aeroportului Internațional Timișoara a devenit operațional

Terminalul este destinat exclusiv pasagerilor care, din 31 martie, vor călători în spațiul Schengen. Construit cu finanțare europeană nerambursabilă, noul terminal pentru plecări externe a costat peste 192 de milioane de lei și reprezintă cea mai mare investiție din istoria Aeroportului, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Două zile ne mai despart de binemeritata aderare a țării noastre la familia statelor Schengen. O aderare care va aduce un acces mai facil pentru cetățenii români în țările membre, aderare pe care ne-o dorim în totalitate finalizată, inclusiv cu frontierele terestre, până la finalul acestui an. Deschiderea acestui nou terminal aeroportuar este dovada că România știe să materializeze proiecte concrete din bani europeni, dovada că România știe să construiască la standarde europene, și este dovada că avem viziunea și capacitatea să asigurăm facilități pentru pasageri la cele mai înalte standarde de siguranță și confort”, a spus Grindeanu.

La evenimentul istoric de astăzi au fost prezenți prim-ministrul Marcel Ciolacu, președintele Senatului, Nicolae Ciucă, mai mulți miniștri, parlamentari, personalități și oficialități naționale, regionale și locale.

Aeroportul din Timișoara a fost inaugurat pe 28 februarie 1964 pe actualul amplasament din Ghiroda.

Cele mai citite

Related Articles