Noul consul al Republicii Federale Germania la Timișoara, Excelenţa Sa, Regina Lochner în vizită de lucru în Caraş-Severin

Județul Caraș-Severin a primit luni, 20 septembrie 2021, vizita noului consul al Republicii Federale Germania la Timișoara, Excelenţa Sa, Regina Lochner, care a avut o întrevedere cu oficialități locale și județene, desfășurată la Palatul administrativ din Reșița.

Au participat prefectul județului Cristian Gâfu, președintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin Romeo Dunca, viceprimarul municipiului Reșița, Mădălina Chiosa, consilierul președintelui Luminița Jivan, președintele Forumului Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin, Erwin Josef Țigla, reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului-Judeţul Caraş-Severin şi ai Consiliului Judeţean Caraş-Severin din cadrul serviciilor de specialitate.

Excelenţa Sa, Regina Lochner, se află pentru prima dată in județul Caraş-Severin, exprimându-și bucuria și disponibilitatea de a cunoaște acest spațiu geografic.

În cadrul întâlnirii, președintele Romeo Dunca a realizat o prezentare a judeţului Caraş-Severin, evidenţiind resursele naturale ale judeţului şi specificul industrial al zonei, Reşiţa fiind localitatea care a pus bazele industriei metalurgice în ţară şi chiar în Europa. Preşedintele a subliniat potenţialul turistic al judeţului şi intenţia administraţiei judeţene de a dezvolta turismul, prin valorificarea resurselor naturale şi prin conservarea patrimoniului industrial, după modelul european. În acest sens, Consiliul Judeţean Caraş-Severin îşi propune să îmbunătăţească infrastructura rutieră şi să adapteze resursele în vederea dezvoltării turismului. În sprijinul argumentelor care susţin că judeţul Caraş-Severin este atractiv din punct de vedere turistic, Romeo Dunca a specificat că Banatul Montan a fost votată destinaţia anului 2021 din România.

Excelenţa Sa, Regina Lochner, s-a arătat impresionată de judeţul Caraş-Severin şi de intenţiile administraţiei judeţene, menţionând că pentru realizarea de investiţii în infrastructură lipsa fondurilor este un impediment în calea dezvoltării, dar şi poziţionarea geografică poate constitui un dezavantaj.

În  mesajul său, prefectul judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, a subliniat contribuţia etnicilor germani în dezvoltarea judeţului de-a lungul timpului. În prezent, în acest spaţiu convieţuieşte în armonie alături de români o comunitate importantă de etnici germani, aproximativ 3.000 de germani, care se implică activ în viaţa culturală a judeţului, un rol deosebit avându-l Forumul Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin. Totodată, prefectul a arătat faptul că localitățile cu populație germană păstrează cultura și tradițiile, etnia germană contribuind semnificativ la dezvoltarea și progresul industrial al zonei.

În final, Excelenţa Sa, Regina Lochner, şi-a exprimat disponibilitatea şi sprijinul faţă de autorităţile locale şi judeţene în realizarea diverselor proiecte de dezvoltare, în măsura posibilităţii, fiind deschisă dialogului.

În cadrul vizitei, consulul Germaniei la Timişoara, a vizitat şi Colegiul Naţional „Diaconovici-Tietz” din municipiul de pe Bârzava şi a stat de vorbă cu profesorii şi elevii unităţii de învăţământ.

De același autor

Related Articles