Noul an şcolar în Caraş Severin: zeci de unităţi de învăţământ nu au autorizaţie sanitară de funcţionare!

O parte din preşcolarii şi elevii din judeţul Caraş-Severin, în special din mediul rural, vor învăţa şi în acest an în şcoli fără autorizaţii sanitare. Conform Direcţiei de Sănătate Publică în judeţul nostru sunt 41 de unităţi de învăţământ care nu au primit autorizaţia sanitară de funcţionare.

„În acest an un număr de 41 de unităţi de învăţământ din Caraş-Severin nu au autorizaţie sanitară de funcţionare. Aceste şcoli se situează în localităţile: Berlişte, Berzovia, Buchini, Ciuchici, Ciudanoviţa, Constantin Daicoviciu, Domaşnea, Gârnic, Moldova Nouă, Naidăş, Oraviţa, Răcăşdia, Sasca Montană, Ticvaniu Mare, Şopotu Nou, Turnu Ruieni. Nu se cunosc în momentul acesta cu exactitate motivele pentru care aceste şcoli nu au autorizaţie sanitară pentru că nu au existat la DSP solicitări pentru autorizarea acestora. Vor fi efectuate controale de către inspectorii noştri din data de 12 septembrie şi atunci o să vedem cu exactitate ce le lipseşte sau ce probleme au”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

În noul an şcolar aceste şcoli pot funcţiona, însă, şi fără această autorizaţie, cu asumarea responsabilităţii directorului. Până la începerea şcolii, situaţia se poate modifica, dacă unităţile de învăţământ îndeplinesc condiţiile de autorizare şi depun documentaţia necesară la DSP Caraş-Severin.

Daiana Roşca