Nou termen pentru fântâna cinetică din centrul Reșiței

Peste două milioane de lei a alocat Consiliul local Reșița pentru reabilitarea fântânii cinetice din centrul municipiului. Proiectul a fost abandonat de firma care s-a angajat la realizarea acestei lucrări, iar simbolul orașului a rămas în conservare de mai bine de un an. Se poartă discuții ca proiectul să fie executat în regie proprie de angajații Direcţiei de întreţinere şi reparare a domeniului public și să fie gata până în vara acestui an.

Prin acest proiect se dorește reabilitarea anvelopei care nu include reabilitarea sculpturilor din oțel inoxidabil. În situația actuală, finisajele fântânii au fost în stare avansată de degradare, fapt ce a necesitat reabilitarea acestora. Sunt necesare lucrări de reabilitare și înlocuire a finisajelor, respectiv intervenții de consolidare asupra structurii din beton a fântânii, nivelarea stratului suport pentru realizarea hidroizolației bazinelor, placarea suprafețelor cu piatră naturală, granit negru fixat mecanic cu cleme inoxidabile cu ancore chimice și cu mozaic lipit cu adeziv, rostuirea suprafețelor de mozaic. Proiectul presupune și  înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu altele noi, înlocuirea și izolarea trapei de acces în camera tehnică a fântânii și realizarea unui gard detașabil de protecție.

„La terminarea lucrărilor, Fântâna Cinetică, simbol al municipiului Reșița, urmează să primească haine noi, cu o intervenție ce nu va schimba aspectul și funcționalitatea lucrării de artă realizată de maestrul Constantin Lucaci. Acest obiectiv se va  finaliza în vara anului 2024 , iar valoarea lucrărilor este de 2.027.585,07 lei cu TVA, sumă alocată din bugetul local al Municipiului Reșița”, declară primarul Ioan Popa.

Cele mai citite

Related Articles