În Duminica a 6-a după Praznicul Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, din mila lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Preasfințitului Lucian – Episcopul Caransebeșului, membrii comunității eclesiale din Parohia Câlnic, Protopopiatul Reșița, l-au întâmpinat pe noul păstor de suflete. Acest eveniment a început cu săvârșirea slujbei Vecerniei de către părintele protopop Gheorghe Șuveti, pr. Alin Moisă şendroni, noul paroh și pr.Valentin Popovici, fostul preot paroh, retras din această primăvară la una din mânăstirile din jurul municipiului de pe Bârzava.

După săvârșirea slujbei de seară, părintele protopop Gheorghe Șuveti l-a prezentat credincioşilor pe noul preot, înmânându-i acestuia Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheile lăcașului de cult. Părintele protopop a explicat în cuvântul de învățătură simbolismul celor înmânate, încurajându-l și oferindu-i câteva sfaturi părintelui Alin Șendroni în lucrarea pastoral-misionară pe care o va avea în parohia încredințată, dând ca exemplu pe Arhiereul cel Veșnic, Mântuitorul Iisus Hristos.

Noul preot al parohiei Câlnic a adus mulțumiri Preamilostivului Dumnezeu, Logosului întrupat și înviat, pentru toate binefacerile revărsate asupra sa și a familiei sale, mai apoi Preasfințitului Părinte Lucian – Episcopul Caransebeșului pentru încrederea acordată, părintelui protopop al Reșiței, preoților prezenți, care au asigurat și cântarea de strană, familiei și tuturor credincioșilor prezenți la acest eveniment din viața sa.

Părintele Alin Moisă Şendroni a slujit până la numirea de paroh de Cânic la Biserica ortodoxă română Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din cartierul Lunca Bârzavei, păstorită de părintele Petru Berbentia.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro