Noi proiecte, mai mulţi bani pentru Caraş-Severin

Sorin Frunzaverde

Pentru a pregăti noi proiecte transfrontaliere, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, s-a aflat recent în Serbia, unde a avut întâlniri cu reprezentanţii municipalităţilor din Veliko Gradiste, Pojarevăţ şi Zrenianin.
Programul Inter-Regio de cooperare transfrontalieră pentru perioada 2015-2020, ce va începe în această toamnă, este în valoare de 88 de milioane de euro, pentru 3 judeţe din Vestul ţării, respectiv Caraş-Severin, Timiş şi Mehedinţi şi 6 municipalităţi din Serbia. Sunt conturate 4 direcţii prioritare, respective 18 milioane de euro pentru proiecte de ocupare a forţei de muncă, 21 de milioane pentru protecţia mediului, alte 21 de milioane de euro pentru mobilităţi şi dezvoltare durabilă şi 18 milioane pentru proiecte în turism.
În ciclul de finanţare trecut prin acest program, judeţul Caraş-Severin şi partenerii au atras 20 de milioane de euro, iar pentru viitor se doreşte atragerea unor sume şi mai mari.
În circa două-trei săptămâni se vor stabili concret temele proiectelor, dar Spitalul Judeţean din Reşiţa şi infrastructura vor rămâne priorităţi pentru partea română – a spus preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, care a susţinut astăzi o conferinţă de presă.

( Daniela Tudor)

De același autor

Related Articles