[AUDIO-FOTO] Noaptea porţilor deschise la muzeele reşiţene

[UPDATE] Muzeul Banatului montan din Reşiţa a găzduit sâmbătă, 12 iunie tradiţionalul eveniment Noaptea Muzeelor, ajuns anul acesta la cea de-a XVI-a ediţie.

Conform directorului obiectivului de cultură din oraş, Flavius Bozu, instituţia este deschisă publicului în intervalul orar 17.00-01.00 cu ultima intrare la 0.30.

Pe lângă expoziţiile „Picturi cu vârf şi îndesat” şi „Spaţii fluente”, existente deja în galerie, vor mai putea fi vizionate expoziţii de etnografie – „Sărbătoare-n port şi cântec“! – costume populare din secolele IX, XX şi XXI, o colecţie de cărţi poştale vechi, istoria industriei reşiţene la un sfert de mileniu în imagini şi pentru cei mici o colecţie de machete realizate din puzzle 3D, a mai subliniat Flavius Bozu pentru Radio Reşiţa:

Flavius Bozu

După o pauză de un an de zile, cauzată de pandemia Covid-19, muzeele din municipiul de pe Bârzava au reintrat în circuitul instituţiilor de profil care marchează Noaptea europeană a muzeelor. Ce spun reşiţenii, aflăm chiar de la aceştia:

Vox muzee

Deschise publicului în Reşiţa sunt şi colecţia personală Costel Rob din cartierul Câlnic, muzeul sinagogii din municipiul de pe Bârzava, expoziţia din incinta vilei TMK, muzeul de locomotive cu abur şi al Cineastului Amator din clădirea centrului universitar „Babeş-Bolyai” din oraş.

***

Muzeul Banatului montan din Reşiţa va găzdui sâmbătă, 12 iunie tradiţionalul eveniment Noaptea Muzeelor, ajuns anul acesta la cea de-a XVI-a ediţie.

Despre ce pot vedea reşiţenii, directorul obiectivului de cultură din oraş, Flavius Bozu:

Flavius Bozu

Cu acest prilej, deschise publicului vor fi şi colecţia personală Costel Rob din cartierul Câlnic, între orele 10.00 şi 24.00, muzeul sinagogii din municipiul de pe Bârzava, în intervalul 18.00-21.00, expoziţia din incinta vilei CSR de la 17.00 la 21.00 şi muzeul Cineastului Amator din incinta Centrului universitar UBB Reşiţa.

Voluntarii şi echipa Asociaţiei „Euroland Banat” vor asigura tururi ghidate la Muzeul de Locomotive din cartierul Triaj între 16.00 şi 20.30 şi la Sinagogă, de la 17.00 la 21.30.

În judeţ, evenimentul mai este marcat la: Anina, Bozovici, Caransebeş şi Oraviţa.

Surse foto: Radio România Reşiţa, Bogdan Mihele

Cele mai citite

Related Articles