Nivel crescut de radiaţii în curtea unui laborator ce aparţine de DSP Timiş

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Timiş este în alertă din cauza creşterii nivelului de radiaţii din curtea Laboratorului de Igienă a Radiaţiilor. A fost solicitat sprijinul CBRN. O echipă a pompierilor specializaţi în decontaminare chimică, radiologică şi nucleară evaluează şi la această oră situaţia. Ancheta este în desfăşurare ne-a transmis purtătorul de cuvânt al DSP, Cornelia Bubatu:

“În urma măsurătorilor periodice de radioactivitate ale mediului efectuate de către personalul laboratorul de igienă al radiațiilor din cadrul Direcției de Sănătate Publică Timiș s-au constatat depășiri ale nivelului de radioactivitate naturală în zona adiacentă laboratorului, motiv pentru care aceasta a fost balizată pentru a restricționa accesul.

A fost solicitat sprijinul instituțiilor abilitate în acest domeniu pentru evaluarea situației. La această dată ancheta se află încă în desfășurare iar până la finalizarea acesteia, zona rămâne sub supravegherea unui echipaj de poliție.”

Şi poliţiştii de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase efectuează cercetări în rem pentru nerespectarea regimului materialelor nucleare sau al altor materii radioactive.

Cele mai citite

Related Articles