Ninge viscolit în Banat! Turiştii iau cu asalt staţiunile montane din Caraş-Severin

Bănăţenii şi nu numai se bucură la acest sfârşit de an de zăpada proaspăt aşternută în ultimile 24 de ore în staţiunile montane din Caraş-Severin.

Ninge că în poveşti de câteva ore bune pe Semenic şi pe Muntele Mic, dar şi la Văliug, Crivaia şi Gărâna, iar hotelierii încep să primească turiştii care au decis să-şi petreacă zilele libere sau cumpăna dintre ani pe pârtii.

La Trei Ape, Crivaia, Văliug şi Brebu Nou ninge de ore bune, totul este alb, iar peisajul pare unul desprins din basme. Brazii sunt încărcaţi cu zăpadă, în unele locuri s-a lăsat ceaţa pe Semenic, vizibilitatea este sub 100 de metri, iar stratul de nea de aproximativ 40 de centimetri, a transmis pentru Radio Reşiţa omul de afaceri Sorin Minda. Şoselele s-au pierdut sub stratul alb de omăt, căzut din abundenţă în noaptea trecută, dar drumarii se străduiesc şi fac eforturi să păstreze accesibile trasele rutiere spre staţiunile montane.

La Văliug pe pârtia de la Casa Baraj se schiază, a mai spus Sorin Minda, iar pe Semenic momentan pârtia nu este deschisă, dar în weekend şi de Anul Nou va fi practicabilă.

De la reprezentantul Serviciului judeţean Salvamont, Horia Cocie, am aflat că toate pârtiile sunt practicabile, stratul de zăpadă pe platou măsoară peste 70 de centimetri, pârtiile sunt practicabile, este puţină ceaţă şi ninge viscolit. Gradul de ocupare al staţiunii este de peste 75%, iar turiştii încep să populeze pensiunile.

Drumul judeţean pe tronsonul cuprins între municipiul Caransebeş şi localitatea Bolrlova este deschis circulaţiei, iar între Telescaun şi staţiunea Muntele Mic se acţionează cu utilaje şi material antiderapant, circulaţia autovehiculelor desfăşurându-se în condiţii de iarnă.

Vom reveni cu informaţii!

Sursa foto: facebooksorinminda

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles