Neplata compensaţiilor promise, atrage furia agricultorilor din… Vest

Pagubele din vară şi neacordarea compensaţiilor privind pierderile constatate în câmp, în urma secetei şi a intemperiilor, au atras nemulţumirea agricultorilor timișeni, care sunt pregătiţi de proteste.

Pagubele din agricultură nu sunt nici până la ora aceasta compensate, deşi pierderile constatate au fost însemnate, iar agricultorii se gândesc la proteste. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a cerut evaluări specialiştilor de la APIA si Direcţiei Judeţene pentru Agricultură. Cu toate acestea nu au fost alocate fondurile pentru culturile calamitate, a declarat pentru Radio Reşiţa Nicolae Oprea, secretar executiv al Asociaţiei Producătorilor de Cereale şi Plante Tehnice Timiş:

Agricultorii timişeni cer acum organizarea unui miting pentru a atrage atenţia asupra modului în care au fost trataţi. Nicolae Oprea cu doleanţele acestora:

Deşi s-au făcut promisiuni, agricultorii au fost practic uitaţi şi încă aşteaptă o rezolvare a problemei compensaţiilor financiare din partea guvernului, a mai precizat, Nicolae Oprea.

Sursa foto: agrobiznes.md

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles