30 de localităţi din ţară nu au la ora actuală primari. Alegerea acestora ar putea avea loc la începutul verii.

Autoritatea Electorală Permanentă a propus Ministerului Afacerilor Interne organizarea, în data de 𝟐𝟎 𝐢𝐮𝐧𝐢𝐞, a alegerilor locale parțiale pentru localitățile unde funcția de primar este vacantă.

Conform propunerii transmise de AEP, perioada electorală va începe în data de 16 mai. Totodată, candidaturile pentru funcția de primar vor putea fi depuse perioada 21 – 31 mai, iar campania electorală va începe în 5 iunie.

În total, la ora actuală, în ţară sunt 30 de localităţi care nu au primar. În judeţul Caraş-Severin ar urma să aibă loc alegeri la Bocşa, în judeţul Arad la Zăbrani, în Hunedoara sunt 3 comune fără primar: Burjuc, Romos şi Sarmizegetusa, în județul Mehedinți la Obârşia de Câmp, iar în Timiş, în comuna Voiteg.

Lista localităților în care vor avea loc alegeri locale parțiale pentru primari în data de 20 iunie nu este încă definitivă, aceasta putând fi actualizată până la adoptarea hotărârilor Guvernului privind organizarea scrutinului, în funcție de informațiile noi ce vor fi comunicate de instituțiile prefectului. În Caraş-Severin, ar putea fi organizate alegeri şi la Anina şi Copăcele, unde primarii au fost declaraţi incompatibili.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.