Caransebeş este pe lista datornicilor la nivel naţional din cauza Spitalului Municipal de Urgenţă

468

Primăria Caransebeş şi Consiliul Judeţean Caraş Severin înregistrau arierate în valoare totală de 20,26 milioane lei , la data de 30 iunie 2019, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Judeţul Caraş Severin se clasează cu această sumă pe locul trei la nivel naţional, după Constanţa şi Timiş. Directorul economic al primăriei Caransebeş, Horia Irimia a declarat că de fapt sumele datorate aparţin Spitalului Municipial de Urgenţă.

Acolo sunt raportate arieratele ordonatorilor principali de credite. Cele 7,37 de milioane de lei sunt arieratele înregistrate în contabilitatea spitalului la data de 30 iunie 2019. Dar în toată ţara sunt astfel de probleme, iar datoriile spiatlui din Caransebeş sunt istorice.

Primăriile şi Consiliile Judeţene înregistrau arierate în valoare totală de 156.43 milioane lei (peste 30 de milioane de euro), la data de 30 iunie 2019. Faţă de perioada similară a anului trecut, arieratele au scăzut: la 30 iunie 2018 se înregistrau datorii ale UAT-urilor în valoarea totală de 184,98 milioane lei.

Carmen Senco