Munca înnobilează agricultorul cărăşean: După o recoltă bogată, în judeţ se desfăşoară semănăturile de toamnă

În Caraş-Severin sunt în toi arăturile şi semănăturile de toamnă.

Orzul şi rapiţa de toamnă au fost deja puse sub brazdă, iar acum se lucrează intens la cultivarea suprafeţelor arabile cu grâu şi triticale, a declarat pentru Radio Reşiţa Pavel Nefir – adjunctul Direcţiei pentru Agricultură:

„A fost finalizat semănatul orzului, până la această dată au fost însămânţate 747 de hectare; agricultorii şi-au propus o suprafaţă mai mică, dar pentru că vremea a ţinut cu ei au însămânţat aproape 750 de hectare. A fost finalizat şi semănatul rapiţei de toamnă peste programul stabilit de agricultori, momentan se lucrează intens la semănatul grâului, au fost însămânţate 5.200 de hectare, ceea ce înseamnă un procent de realizare la zi de 38%. A început şi semănatul triticalelor şi au fost însămânţate culturi de sămânţă de grâu pe o suprafaţă de 550 de hectare. La nivel de întreaga suprafaţă care urmează să fie însămânţată în această toamnă, avem un procent de realizare la zi de 60%”. 

Pavel Nefir a mai spus că, însămânţările la cereale se fac atunci când temperaturile aerului au valori cuprinse între 13-15 grade Celsius, iar culturile nou înfiinţate au nevoie de o perioadă de pregătire de până la 45 de zile pentru a putea face faţă prigorilor iernii. (Hardy Cvoica)