Modernizarea şi extinderea reţelei de apă şi canalizare continuă în tot judeţul Arad

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a vizitat trei puncte de lucru vizând implementarea proiectului de introducere a apei curente şi a canalizării. Nicolae Ioţcu s-a deplasat ieri la Păuliş, Ghioroc şi Ineu, trei obiective unde lucrările sunt în plină desfășurare. „La Păuliş şi Ghioroc lucrările de extindere şi de reabilitare a reţelei de apă sunt în grafic, chiar într-un stadiu avansat. De asemenea, se lucrează şi la canalizare, astfel încât cetăţenii din cele două comune să beneficieze în cel mai scurt timp de condiţii europene de confort, în acest domeniu, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad. La Păuliş, se vor reabilita aproape 2 km de reţea și se va extinde reţeaua de canalizare, lucrări efectuate pe 25 de străzi, cu o valoare totală de peste 7 milioane de lei.

 În localitatea arădeană Ghioroc, se reabilitează şi se extinde în această perioadă reţeaua de apă, pe o lungime de peste 2 km de reţea apă, inclusiv lucrări de aducţiune în zona Vladimirescu – Ghioroc, cu o lungime totală de peste 17 km. În ceea ce priveşte reţeaua de canalizare, aceasta va fi extinsă cu 9 km. Valoarea alocată lucrărilor pentru această localitate este de peste 10 milioane de lei. După cum a constatat într-o vizită de lucru Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad stadiul exact al lucrărilor este de 91 %, la extinderea reţelei, 86 % la reabilitarea acesteia, respectiv 30 % la extinderea canalizării.

 La Ineu,în județul Arad se desfășoară ample lucrări de reabilitare a rețelei de apă, la staţia de tratare apă, valoarea acestora fiind de peste 8 milioane 600 de lei. „Lucrarea este la început, dar se desfăşoară în ritm alert, fapt confirmat şi de constructor, care a estimat ca termen de finalizare luna august. Prin această staţie modernă cetăţenii Ineului vor beneficia nu doar de apă de o foarte bună calitate, dar întregul sistem de epurare a apelor reziduale va fi la standarde moderne”, a precizat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean. Printre obiectivele incluse în lucrare se numără: reabilitarea frontului de captare din zona Tămand, a staţiei de tratare din aceeași zonă, și construirea a două rezervoare de apă. În prezent, lucrarea este executată în proporţie de 17 %.

Cristina Corocan

De același autor

Related Articles